Nieuwsbrief Juni 2015

Dag allemaal!

Summer’s here
Het is juni en de zomer staat voor de deur. Daarom hebben we besloten de openingsuren een beetje aan te passen. Elke zondag blijft Bar’rique open tot 23u zodat je het maximum uit je weekend kan halen. Dinsdag en woensdag zullen we sluiten om 15u. Alle info kan u zoals steeds terugvinden op www.bar-rique.be

De zomer betekent lekkere wijntjes, maar ook frisse karaktervolle speciaalbieren.
Daarom wordt de bierkaart uitgebreid met minder bekende maar leuke, verrassende (en lokale!) bieren. Microbrouwerij Cabardouche bijt de spits af en levert ons een “Blonde Stoot” (hoppig en vol van smaak, 5%) en een “Stout Mokke” (stoutbier met romige kraag, pure chocolade en zoethout, 9%), 2 pittige dames die u niet onberoerd zullen laten…

image

“Blonde Stoot” en “Stout Mokke”. 2 bieren van microbrouwerij Cabardouche die hun mannetje staan.

De vernieuwde wijnkaart draait op volle toeren en ze werd al goed ontvangen door jullie. Maar we gaan nog een stapje verder. Halverwege deze maand richten we ons wijnvizier op Rueda, een Spaans wijngebied gelegen in de regio Castilla y León, welke bekendstaat voor haar zomerse witte wijnen. Elk glas wijn zal worden vergezeld van een lekkere tapa. Kom ze dus zeker proeven!

Tastings
In mei hadden we een rum tasting en dat was een groot succes. Tot in de late uurtjes bleven de mensen hangen na 6 heerlijke rums en cachaças te hebben geproefd. De volgende tasting heeft als thema ‘bio- en natuurwijnen’. Acht verschillende biologische en natuurwijnen, rood en wit, voor ieder wat wils! Datum: woensdag 1 juli vanaf 20u, prijs 30 euro, locatie Bar’rique. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt en de tastings zijn doorgaans volzet…

image

De rumtasting was uitverkocht en duurde tot in de late uurtjes. Schrijf je dus zeker op tijd in voor de wijntasting met natuurwijnen.

En dan nog dit…

Groot nieuws voor de wielerliefhebbers onder ons! De Tour de France komt naar België. En het moet dan toch lukken dat de hele karavaan inclusief peleton voor de deur van Bar’rique voorbij zal rijden!Maandag 6 juli zal Bar’rique dan ook uitzonderlijk geopend zijn en het een en ander voorzien om er een feestelijke dag van te maken. Pintjes van de tap, vergezeld van een gepaste hap op het terras en front row seats om Contador en de zijnen van dichtbij te volgen. Neem die dag congé (het wordt ongetwijfeld 30 graden en geen weer om binnen te zitten) en nestel u op ons terras voor een onvergetelijke dag!

De Tour de France voor de deur van Bar’rique. Kom kijken vanop de eerste rij!

image

Hopelijk tot binnenkort allemaal!
Jeroen en Sander